IZLETI
Budući da se Makarska nalazi na sjecištu kopnenih i morskih putova, ustalili su se, tijekom turističke sezone (travanj-studeni) izleti na otoke Hvar, Brač i Korčulu, te Split, Dubrovnik i Međugorje. Svakodnevni su i izleti manjim brodicama u obližnje tihe uvale, uz atraktivne dalmatinske ponude.
 


Savjet
IKONA PORED IMENA DESTINACIJE
PRIKAZUJE FOTOGRAFIJU!


 
 
BIOKOVO - PARK PRIRODE
- poludnevni izlet minibusom

Planina Biokovo – park prirode, mami svojom ljepotom i veličinom izazivajući divljenje i strahopoštovanje odjednom kod svakog od posjetitelja. Pozivamo vas da uživate u njegovim krajolicima i nezaboravnom pogledu s njegovih vrhova. Minibus će nas uzbudljivom planinskom cestom odvesti do podnožja vrha Vošac (1421 m) odakle ćemo šetnjom stići do samog vrha i vidikovca s kojeg se pruža zadivljujući pogled na grad Makarsku i Rivijeru te otoke Brač, Hvar i Korčulu. Nastavljamo vožnjom do najvišeg vrha planine Sv. Juraj (1762 m) s kojeg ćemo uživati u pogledu na obalu i otoke kao i na dalmatinsko zaleđe s Bosnom i Hercegovinom u pozadini. Na kraju završavamo s ručkom u jednoj od poznatih konoba u starom selu na obroncima planine.

Uključeno: vodstvo, ulaznice i ručak s pićem.


RIJEKA CETINA I GRAD OMIŠ  
(Staro gusarsko gnijezdo)
 - cjelodnevni izlet autobusom

Vožnja autobusom uz obalu, zatim brdskom cestom do Omiša, malenog grada na ušću rijeke Cetine. Ova brza planinska rijeka vijuga kroz kanjone da bi stigla do mora. Stanka na mjestu iznad grada odakle se pruža veličanstven pogled na rijeku prije nego nastavimo krstarenje Cetinom do restorana za ručak. Lokalno vino i specijaliteti kraja pridonijet će uistinu toploj atmosferi. Imamo i dovoljno vremena za kupanje. Ne zaboravite ponijeti foto aparat.

Vodstvo i ulaznice uključeni.


DUBROVNIK 
Grad 1000 spomenika
-cjelodnevni izlet autobusom

Vožnja jadranskom obalom kroz slikovit krajolik Makarske rivijere i preko delte Neretve do Dubrovnika. Radi svoje iznimne ljepote i bogatog kulturnog nasljeđa, ovaj drevni grad uvršten je u UNESCOvu listu kulturne baštine. Dubrovnik je okružen utvrdama i tvrđavama, te je pravo nalazište arhitektonskih ili kulturnih remekdjela pažljivo čuvanih kroz stoljeća. Ugodna šetnja pokazat će Vam glavne znamenitosti, kao što su palače, crkve, muzeji, trgovi.

Vodstvo i ulaznice uključeni.


OTOK I GRAD HVAR 
- cjelodnevni  izlet  hidrogliserom

Grad Hvar, na istoimenom otoku, kao najstariji turistički centar Dalmacije obiluje povijesnim spomenicima, zanimljivima za posjetitelje. Kazalište iz 16., Arsenal iz 13. stoljeća ili središnji gradski trg s Katedralom, okružen brojnim palačama u različitim arhitektonskim stilovima, samo upotpunjuju sliku. Franjevački samostan u gradu poznat je po svojoj kolekciji starih majstora, uključujući i Ingolijevu "Posljednju večeru". Nakon razgledavanja grada ostat će dovoljno vremena za kupanje, sunčanje kao i za ručak u jednom od odličnih restorana.
Plovidba u polasku i povratku vodi nas do slikovitog gradića Bola na Braču te pored njegove nadaleko poznate plaže Zlatni rat.

Vodstvo i ulaznice uključeni.


GRAD KORČULA I OTOK MLJET 
     - cjelodnevni izlet hidrogliserom

Ugodna plovidba uz otoke Brač, Hvar i poluotok Pelješac dovest će nas do grada Korčule. Korčula se smatra rodnim mjestom Marka Pola, a prema legendi, grad je osnovao trojanski heroj Antenor. Unutar zidina starog grada posjetit ćemo Katedralu s riznicom, Gradski muzej i vidjeti rodnu kuću svjetskog putnika Marka Pola.
Plovidba se nastavlja na Mljet, jedan od najljepših i najgušće pošumljenih otoka na Jardanu. Otok je proglašen nacionalnim parkom, čije su glavne atrakcije dva slana jezera - Veliko i Malo jezero. Priključite se izletu čamcem do otočića u Velikom jezeru da biste posjetili benediktinski samostan iz 12-og stoljeća. Uživajte u šetnji kroz bujnu borovu šumu, plivajte u ljupkim jezerima ili slikovitoj vali Pomena. Povratak u popodnevnim satima.


OTOK BRAČ - BOL (Zlatni rat)

 - cjelodnevni izlet hidrogliserom

Vožnja hidrogliserom odvest će vas do otoka Brača, najvišeg i trećeg najvećeg otoka na Jadranu, u slikoviti gradić Bol, njegov najpoznatiji turistički centar. Tu u slobodnoj šetnji možete posjetiti Dominikanski samostan s bogatom bibliotekom i arhivom, te podrum najstarije vinarije u Dalmaciji uz degustaciju  lokalnih vina. Slobodno vrijeme za plivanje i sunčanje na najpoznatijoj jadranskoj pješčanoj plaži Zlatni Rat (Zlatni Rt), isturenoj u moru s gustom borovm šumom u pozadini i bogatim sportskim i zabavnim sadržajima.

Pratnja na hidrogliseru uključena.


BIŠEVO (Modra špilja) – OTOK VIS
-cjelodnevni izlet hidrogliserom

Biševo je otočić na Jadranu ,interesantan zbog svoje “Modre špilje”, koja je doista
rijedak prirodni fenomen. Naime, cijela unutrašnjost špilje kao i more u njoj su neopisive srebrno-plave boje. Uzrok tome su sunčane zrake, koje se reflektiraju od morske površine kao i dna špilja te stvaraju nevjerojatne i prelijepe svjetlosne efekte.
U Komiži, starom ribarskom gradiću na otoku Visu može se posjetiti “Ribarski muzej” te osvježiti dobrim vinom i ribljim specijalitetima, ali i okupati u kristalno čistom moru na jednoj od gradskih plaža.

Vodstvo i ulaznice uključeni u cijenu.
Napomena: U slučaju nemogućnosti ulaska u Modru špilju radi loših vremenskih prilika tijekom izleta odvest ćemo vas u posjet gradu Visu i razgledati Arheološki  muzej bogat eksponatima antičke Isse, najstarije grčke kolonije na Jadranu.


FISH PIKNIK
- cjelodnevni izlet  na otok Brač

Ovaj izlet nudi vam sunce,more i opuštajuću promjenu tempa.
Jedrimo udobnim brodom do Bola ,slikovitog mjesta na otoku Braču, gdje ćemo provesti ugodno poslijepodne uz ribu na žaru i domaće vino, uživati u opuštenoj i nezaboravnoj atmosferi te kupanju na Zlatnom ratu, najljepšoj plaži na Jadranu.

Vodstvo, ručak i piće na brodu uključeni.


SARAJEVO – središte Bosne

      - cjelodnevni izlet autobusom

Grad poznat po Zimskim Olimpijskim igrama održanima 1984 godine glavni je
grad Bosne i Hercegovine. Sarajevo je oduvijek privlačilo svojom posebnošću .
Nalazi  se na razmeđi Istoka i Zapada pa su se u njemu koncentrirali  različiti
utjecaji nastavljajući život u harmoniji i davajući mu poseban šarm.
Gradom protječe rijeka Miljacka na čijoj desnoj obali se razvila  Bašćaršija , glavni trg koji je i danas središte kulture,znanosti i vjere. Njemu  gravitira mnoštvo živopisnih uličica koje su poznate po starim zanatima, poput filigrana, remenara ,proizvodima od bakra, itd. Tu je i dosta restorana i zalogajnica sa tradicionalnim specijalitetima
orijentalne kuhinje.
Premda su nedavni strašni događaji obilježili njegovu povijest grad je ipak uspio sačuvati svoju daleko poznatu gostoljubivost i osobnost.

Vodstvo , ulaznice  i ručak uključeni u cijenu.
Potrebna putovnica

SLAPOVI KRKE I GRAD ŠIBENIK  
- cjelodnevni izlet autobusom

Uživajte u vožnji obalom pored Splita, Solina, Kaštela, Trogira i Primoštena do Šibenika. Kratka stanka u starom gradu s posjetom najljepšoj renesansnoj Katedrali na Jadranu te nastavak vožnje do slapova Krke. Smješteni u Nacionalnom Parku Krka, slapovi se prelijevaju preko 17 prirodnih barijera. Ovdje ćemo imati dovoljno vremena za istraživanje, plivanje u čistim riječnim vodama ili fotografiranje. Opustite se u hladovini starih lipa. Na povratku vožnja novom autocestom kroz Dalmatinsku zagoru i pored drevne Kliške tvrđave

Vodstvo i ulaznice u Nacionalni park uključeni.


MEĐUGORJE - Mjesto hodočašća
- cjelodnevni izlet

Pridružite se našem izletu da biste doživjeli surovu ljepotu Hercegovine i blaženstvo Međugorja. Otkrijte i doživite fenomen koji je Međugorje učinio jednim od najpoznatijih mjesta hodočašća diljem katoličkog svijeta, privlačeći milijune posjetitelja iz cijeloga svijeta. Poslije mise, oni koji žele mogu posjetiti Brdo ukazanja gdje se Djevica Marija prvi put ukazala djeci davne 1981. godine.
Na kraju ćemo posjetiti i pravo etno selo, zanimljivu zbirku i muzej pučke kamene arhitetkture, gdje ćemo u jedinstvenom ambijentu uz specijalite domaće kuhinje moći kušati odlično domaće vino i rakiju.

Uključeno stručno vođenje, ulaznice i ručak. Putovnica potrebna.


MOSTAR 
- cjelodnevni izlet autobusom

Put nas vodi morskom obalom kroz poznata ljetovališta Makarske rivijere
do plodne delte rijeke Neretve.Vozeći se cestom prema unutrašnjosti Bosne i Hercegovine stižemo do Počitelja, tajnovitog gradića sa starom turskom utvrdom.
Nakon kraćeg odmora nastavljamo dolinom rijeke Neretve do Mostara,”prozora Orijenta” i važnog trgovačkog centra u doba turske vladavine. U pratnji vodiča obići ćemo orijentalni dio grada sa starim Bazarom, punim živopisnih dućana i radionica, posjetiti džamiju i tipičnu tursku kuću, te prošetati već legendarnim turskim mostom iz 16.st. po kojemu je grad i dobio ime.
Povratak iz Mostara u kasno poslijepodne preko Biokovskog masiva s kojega se pruža veličanstven pogled na obalu i otoke srednje Dalmacije.

Vodstvo i ulaznice uključeni. Potrebna putovnica.


RAFTING 
- poludnevni izlet minibusom

Rafting je jedan od najuzbudljivijih načina da se iskuse riječni tokovi i njihova slikovita okolica. Naša riječna pustolovina počinje na obalama rijeke Cetine u regiji planine Biokovo. Nakon kratkih uputa uslijedit će spuštanje zapjenjenom rijekom do Radmanovih mlinica, gdje ćemo ostaviti naše splavi da bismo uživali plivajući u bistroj planinskoj rijeci ili šetali šumama. Bit će prilike i za dobar ručak kao i za kraći posjet Omišu, gradiću na ušću  ove najveće dalmatinske rijeke.

Uključeno vodstvo, instruktor, raft i oprema.
Izlet ne preporučamo neplivačima.


SEOSKA ZABAVA
- večernji izlet autobusom

Ovaj večernji izlet, po sadržaju jedinstven na Makarskoj rivijeri, namijenjen je svima koji su željni dobre hrane i pića u prijateljskom ugođaju.
Po goste će se doći u hotel oko 7 navečer. Program počinje našim dolaskom u staro planinsko selo, gdje će nas dočekati tradicionalna dobrodošlica s desertnim vinom i domaćom rakijom. Slijedi jedno od najpopularnijih lokalnih jela - dalmatinski pršut i sir, salata, Cripnja a la Topići (miješano meso i krumpir ispod peke) i čaša vina. Tijekom večeri do kasnih sati uživat ćete u živoj dalmatinskoj glazbi uz koju  i sami možete zapjevati i zaplesati.

Uključeno vodstvo i večera s pićem .


SPLIT I TROGIR
- cjelodnevni izlet autobusom

Zanimljiva vožnja slikovitom Makarskom i Omiškom rivijerom, pored stare antičke Salone dovest će nas do Trogira – grada pod kulturnom zaštirom UNESCO-a, nastalog na mjestu staro-grčkog Traguriona. Grad okružen srednjevjekovnim zidinama prepun je građevina koje svjedoče o njegovoj bogatoj povijesti među kojima se ističu Katedrala s nadaleko poznatim portalom majstora Radovana, Gradska Loggia iz 15 st., Gradska vijećnica, palača Ćipiko te Benediktinski samostan iz 11.st.
Nakon razgledavanja Trogira polusatnom vožnjom duž Kaštelanske rivijere stižemo u
Split, danas najveći grad i luka Dalmacije, koji se još pred 1700 godina smjestio na Marjasnkom poluotoku u okružju povijesnih gradova i naselja.
Prošetat ćemo uskim ulicama nekadašnje Dioklecijanove palače iz 4 st. obići njene odlično očuvane podrumske galerije te na središnjem antičkom trgu Peristilu posjetiti stari Jupiterov hram, danas gradsku Katedralu, najstariju takvu građevinu na svijetu.  Proći ćemo i kroz čuvena Zlatna i Srebrna vrata preko povijesnih trgova do živopisne gradske tržnice i Rive na kojoj u šetnji i shopingu možete uživati u slobodnom poslijepodnevu.

Vodstvo, lokalno vodstvo i ulaznice uključeni u cijenu.


PLITVIČKA JEZERA – Nacionalni park
-cjelodnevni izlet autobusom

Vožnjom kroz živopisne krajolike Dalmatinskog zagore i Like oko podneva dolazimo
Plitvičkih jezera koji se smatraju se jednim od najljepših prirodnih fenomena na svijetu. Šesnaest jezera smještenih u gustoj šumi povezano je s 92 slapa koji se
kaskadno spuštaju i tvore jedinstveno okružje. Plitvička jezera proglašena su
nacionalnim parkom 1949 godine, a od 1979. nalaze se pod zaštitom UNESCO-a.
Velika atrakcija su također i nekoliko špilja, a naročito raznovrsna flora i fauna.
Obilazak parka traje oko dva i pol sata i uz šetnju uključuje i vožnju brodom po jezeru Kozjak. Nakon obilaska jezera slobodno vrijeme za osobni program i uživanje u djevičanskoj prirodi jednog od najljepših nacionalnih parkova svijeta, a potom odlazak na zajednički ručak u povratku.

Vodstvo, ulaznice u Nacionalni park i ručak uključeni u cijenu.

KORČULA - rodni grad Marka Pola
- cjelodnevni izlet hidrogliserom

Smještena na malom poluotoku, okružena zidinama i kulama, Korčula je jedan od najljepših srednjovjekovnih gradova na Jadranskoj obali. U 3. stoljeću prije naše ere na otok se naseljavaju  Grci i nazivaju ga Korkyra Melaina po gustoj borovoj šumi - Crna Korčula. Smatra se da je grad Korčula mjesto rođenja Marka Pola, poznatog svjetskog putnika i putopisca. Obilazak Korčule, šetnja njenim slikovitim ulicama i trgovima s renesansnim palačama, gradskom lođom i prekrasnom katedralom sv. Marka, zaštitnika grada.

Pratitelj, lokalni vodič i ulaznice uključeni u cijenu.